دکتر محمد شعبانی راد

قلبی که به نورش پشت میکنه، حیران و سرگردان، طعمۀ شیطان میشه! كَالَّذِي اسْتَهْوَتْهُ الشَّياطينُ فِي الْأَرْضِ حَيْرانَ!

A heart that turns its back on its light, bewildered and lost, becomes prey to the devil!
A poignant sentiment indeed! When a heart loses its way and forsakes its inner light, it becomes vulnerable to the darkness that surrounds it. In such moments, it’s essential to seek guidance, reconnect with one’s true self, and find solace in the light that still flickers within.
Remember, even in the darkest of times, there’s always a chance for redemption and renewal. 🌟

دلی که به نورش پشت میکنه، سرگردان و حیران، طعمه شیطان می‌شود!
و این واقعا یک احساس تلخ است!
هنگامی که قلبی راه خود را گم می کند و نور درونی خود را رها می کند، در برابر تاریکی که آن را احاطه کرده آسیب پذیر می شود. در چنین لحظاتی، جستجوی راهنما، ارتباط مجدد با نور خودش و یافتن آرامش در نوری که به درون قلب میتابد، ضروری است.

به یاد داشته باشیم، حتی در تاریک‌ترین زمان‌ها،
همیشه فرصتی برای رستگاری و تجدید حیات وجود دارد. 🌟

«حیر – حیران» یکی از هزار واژۀ مترادف «حسد» است.
در فرهنگ لغات عربی می‌نویسند:
«تَحَيَّرَ الماءُ: آب ثابت و راكد ماند.»
+ «
پشت به نور کردن و رو به تمنا نمودن کار بسیار زشتی است! ان الله لا یامر بالفحشاء!»
این تحیّر و سرگردانی برای کسی که نورشو شنیده اما ازش اطاعت نمیکنه «سمعنا و عصینا»، بسیار زشت و ناپسند است و به همین میگن «فحشاء» که خواستۀ اهل حسادت است که اشاعه پیدا کند!

حير:
تَحَيَّرَ الماءُ : آب ثابت و راكد ماند!
الْحَائِرُ : الموضع الذي يتحيّر به الماء
قلبی که به نورش پشت میکنه، حیران و سرگردان، طعمۀ شیطان میشه!
كَالَّذِي اسْتَهْوَتْهُ الشَّياطينُ فِي الْأَرْضِ حَيْرانَ!
+ «خذلان»
عرب به آب راکد که یه جا روی هم جمع شده و مونده و نمیدونه از کدوم طرف بره میگه حائر!
آب راکد اثر و خواص آب جاری رو نداره! بمرور که راکد شد میگنده و میپوسه و نه تنها شفابخشی آب رو نخواهد داشت که عامل فساد نیز خواهد بود! لذا لیدر سوء مثل همان آب راکد بدبو و گندیده و پوسیده مرداب لجنزاری است که همه رو در خودش غرق و خفه میکنه، چرا؟ چون به عامل حیات که علم آل محمد ع است وصل نیست و ارتباطی ندارد و در جریان نیست و اکل دائم نیست، اما قلب صاحبان و حاملان نور به علم آل محمد ع وصل است «رصد»، و علم دائما در این قلب جریان دارد و رکود علمی برای آنها معنا ندارد، لذا هرگز صاحبان نور را حیران و سرگردان نمی‌بینی و بالاخره با راهنمایی آل محمد ع از یک گوشه براه می‌افتد و راه خود را پیدا میکند و ادامه می دهد و این جریان علمی همیشه پابرجاست و رکود برایش تعریف نشده است.
اهل نور یقین به معالم ربانی نیز مشمول همین قاعده هستند یعنی اگر لحظه ای قلب آنها راکد و تاریک می شود سریع با یاد معالم ربانی دوباره آن را به جریان می اندازند و قلب روشن، راه را پیدا کرده و می پیماید «قبض و بسط».
پس معنی واژه «حیر» نیز نسبت به معالم ربانی که سنجیده می شود خوب معنی اش معلوم می شود و علت این سرگردانی معلوم می شود و نباید معنی کلمه را طوطی‌وار یاد بگیریم که حیران یعنی سرگردان! بلکه اینجوری یاد بگیریم که حیران حسودی است که قلبش به معالم ربانی صاحبان نور یقین ندارد و شک دارد لذا آب راکدی است که سرگردان است و متحیر که بالاخره از کدام طرف به جریان خود باید ادامه دهد و برود!
«حیر – حیران»

مشتق ریشۀ «حیر – حیران» در آیات قرآن:

[سورة الأنعام (۶): آية ۷۱]
قُلْ أَ نَدْعُوا مِنْ دُونِ اللَّهِ ما لا يَنْفَعُنا وَ لا يَضُرُّنا وَ نُرَدُّ عَلى‏ أَعْقابِنا بَعْدَ إِذْ هَدانَا اللَّهُ كَالَّذِي اسْتَهْوَتْهُ الشَّياطِينُ فِي الْأَرْضِ حَيْرانَ لَهُ أَصْحابٌ يَدْعُونَهُ إِلَى الْهُدى ائْتِنا قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدى وَ أُمِرْنا لِنُسْلِمَ لِرَبِّ الْعالَمِينَ (۷۱)
بگو: «آيا به جاى خدا چيزى را بخوانيم كه نه سودى به ما مى‌‏رساند و نه زيانى؛ و آيا پس از اينكه خدا ما را هدايت كرده از عقيده خود بازگرديم؟ مانند كسى كه شيطانها او را در بيابان از راه به در برده‌‏اند، و حيران [بر جاى مانده‏] است؟
براى او يارانى است كه وى را به سوى هدايت مى‏‌خوانند كه:» به سوى ما بيا. «بگو:» هدايت خداست كه هدايتِ [واقعى‏] است،
و دستور يافته‌‏ايم كه تسليم پروردگار جهانيان باشيم.

اشتراک گذاری مطالب در شبکه های اجتماعی